Ο παραδοσιακός μουσικός σύλλογος Αποκορώνου «Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ» ιδρύθηκε το 2012 από μουσικούς οι οποίοι είτε έχουν γεννηθεί στην επαρχία μας, είτε έλκουν την καταγωγή τους από αυτήν. Σκοπός της ιδρύσεως του είναι μεταξύ άλλων η διάσωση, η διατήρηση και η διάδοση του μουσικού πλούτου τoυ Αποκόρωνα καθώς και η προβολή των μουσικών προσωπικοτήτων, που προέβησαν σε αυτή την ογκώδη μουσική παραγωγή.

Το όνομα του Συλλόγου , προέρχεται από τον Ξηροστερνιανό λυράρη Χαρίλαο Πιπεράκη. Η επιλογή μας αυτή δεν υποδηλώνει τη δημιουργία μιας προσωποπαγούς ομάδας όπου μοναδική μουσική της συνιστώσα αποτελεί ο Χαρίλαος.

Ο Αποκόρωνας γέννησε πλήθος εξαιρετικών μουσικών, οι οποίοι μας κληροδότησαν μια τεράστια μουσική κληρονομιά. Θεωρούμε όμως, ότι ο Χαρίλαος Πιπεράκης μέσω του έργου του, αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντα διαμόρφωσης του μουσικού ηχοχρώματος, τόσο σε τοπικό, όσο καισε παγκρήτιο επίπεδο.

Στην παρούσα ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφοριακό υλικό το οποίο αφορά τη ζωή και το έργο των μουσικών του Αποκόρωνα, καθώς και τις δράσεις του συλλόγου μας.

Εκ μέρους των μελών και του Δ.Σ σας ευχόμαστε καλή περιπλάνηση.