Μπακατσάκης Μιχάλης

 Ο Μιχάλης Μπακατσάκης γεννήθηκε στα Χανιά και κατάγεται από τον Άγιο Βασίλη Γαβαλοχωρίου Αποκορώνου. Αποτελεί το δεύτερο από τα τρία παιδιά του λυράρη, Μιχάλη Μπακατσάκη και της Ελένης Μαυριγιαννάκη. Έχει σπουδάσει Πολιτισμολόγος και κατέχει Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής.
  Η ενασχόληση του με τη λύρα και το τραγούδι ξεκινά στην ηλικία των εννέα ετών ενώ ταυτόχρονα  ξεκινούν οι εμφανίσεις σε εκδηλώσεις ακλουθώντας τον πατέρα του. Στα δεκατρία του και όντας μαθητής γυμνασίου, ακολουθεί αυτόνομη επαγγελματική πορεία εμφανιζόμενος σε όλη την Κρήτη και την Αθήνα.  Στα δεκαέξι του ταξιδεύει στην Αμερική όπου περιοδεύει παίζοντας και τραγουδώντας για τους ομογενείς.
Ακολουθούν επανειλημμένα ταξίδια στην Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κύπρο κ.α. Συγχρόνως διακρίνεται σε μουσικούς  μαθητικούς διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας για τρία συνεχόμενα έτη.
 Το 2004 θα κυκλοφορήσει το CD «Αγάπης  Όνειρο» με τον Παντελή Κρασαδάκη ενώ από το ίδιο έτος εργάζεται ως μουσικός σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως το 2013. Το 2005 κυκλοφορεί  η προσωπική του δουλειά με τίτλο «Άρωμα Ψυχής». Στη συνέχεια συμμετέχει σε πλήθος δισκογραφικών δουλειών με διαφορετικούς μουσικούς (Νίκο Κολιακουδάκη, Νίκο Μιχελάκη, Γιάννη Καστρινάκη κ.α).
Από το 2014 διευθύνει τη δική του  σχολή μουσικής στις Βρύσες Αποκορώνου. Ταυτόχρονα συμμετέχει στο Δ.Σ του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου «Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ» από τη θέση του αντιπροέδρου. 

Date

21 Μαϊος 2015

Categories

Λυράρηδες