Παντερμάκης Χαρίλαος

   Ο Χάρης Παντερμάκης είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1973. Είναι δίδυμος αδελφός με το Γιώργη Παντερμάκη και γονείς τους ήταν ο Γιάννης Παντερμάκης (Κλεοπατρόγιαννης) από το Βαφέ  Αποκορώνου και η Ειρήνη Παδουβά από τον Ορθέ Μυλοποτάμου. Είναι δισέγγονο του γνωστού λυράρη Παντερμάκη Γιάννη -Παλληκαρογιάννη (1876-1955) από το Βαφέ. Ο παππούς του Γεώργιος Παντερμάκης (1909-1944) έπαιζε ερασιτεχνικά Βιολί  και η γιαγιά του Κλεοπάτρα το γένος Ταπτά (1911-1992) έπαιζε μαντολίνο.
   Από τα πέντε του χρόνια και μετά μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κρητικό χορό. Αργότερα  με την παρότρυνση του πατέρα του, παρέα με τον αδερφό του Γιώργη ασχολούνται με την κρητική μουσική. Αρχικά μαθητεύουν κοντά στον Μανώλη Τζινευράκη (1983-1985)και αργότερα στον Ross Daly(1985-1989).
   Από το 1989 και μετά ξεκινά δειλά-δειλά να εμφανίζετε σε διάφορα γλέντια της περιοχής  είτε με τον αδελφό του Γιώργη είτε με άλλους αξιόλογους μουσικούς. Το 1996 ξεκινούν μαζί με τον αδελφό του εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2003 δημιουργούν και παρουσιάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Εδά που φεύγεις ήλιε μου» (Σείστρον, μουσικές εκδόσεις).  Το 2006 σε συνεργασία με το Γιάννη Νικολάου παρουσιάζουν τη δισκογραφική δουλειά «Στο νότο έρωτας φυσά» (Σείστρον, μουσικές εκδόσεις) και φτιάχνουν το πρώτο τους video clip στο κομμάτι «ο χορός» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη, που πολύ γρήγορα γίνεται το αγαπημένο του κοινού.

Το 2004  δημιουργούν μαζί, τον δικό τους μουσικό χώρο στην πόλη των Χανίων το «Χώρο μουσικής Ταμπακαριά», όπου βρίσκονται εκεί μέχρι και το 2014. Παράλληλα συνεχίζουν τις εμφανίσεις ,παίζοντας σε συναυλίες στην Κρήτη, την  Σαντορίνη, τη Χίο, την Αθήνα, τη Λαμία, ενώ ταξιδεύουν συχνά σε Αμερική και Καναδά.
  Μαζί με τον αδελφό του Γιώργη συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους μέχρι και σήμερα.

Date

07 Απριλίου 2015

Categories

Λυράρηδες