Παντερμάκης Γιώργος

Ο Γιώργης Παντερμάκης ειναι διδυμος αδερφος του Χάρη Παντερμάκη γεννημένος στην Αθήνα το 1973.

Από πολύ μικρή ηλικία και με την παρότρυνση του πατέρα τους παρέα με τον αδερφό του Χάρη ασχολούνται με την κρητική μουσική. Μαθητεύουν κοντά στον Μανώλη Τζινευράκη και αργότερα στον Ross Daly.
Από το 1996 ξεκινούν  εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2000 συναντούν τον Δημήτρη Τσούρτο. Προερχόμενος από άλλα μουσικά μονοπάτια ο Δημήτρης γνωρίζει και αγαπάει την κρητική μουσική και συμμετέχει μόνιμα στο σχήμα παίζοντας κόντρα μπάσσο, ένα όργανο που δεν θεωρείται παραδοσιακό. Η είσοδός του στο σχήμα επηρεάζει τόσο τον ήχο, όσο και την γενικότερη μουσική του έκφραση.
Το 2004 την παρέα συμπληρώνει ο Στέλιος Οικονομάκης παίζοντας κρουστά. Ο Στέλιος έχει από νωρίς μυηθεί στην κρητική μουσική συμμετέχοντας στο σχήμα του θείου του, Μιχάλη Τζουγανάκη, και παίζοντας μαζί του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Την ίδια χρονιά, η παρέα δημιουργεί τον δικό της μουσικό χώρο, τα Ταμπακαριά, όπου εκτός από αυτήν εμφανίζονται και άλλα σχήματα από την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Το κοινό της πόλης αγκαλιάζει και στηρίζει αυτήν την προσπάθεια μέχρι και σήμερα. Παράλληλα το σχήμα συνεχίζει τις εμφανίσεις ,παίζοντας σε συναυλίες στην Κρήτη, την  Σαντορίνη, τη Χίο, την Αθήνα, τη Λαμία, ενώ ταξιδεύει συχνά σε Αμερική και Καναδά.
Δισκογραφικά, το σχήμα παρουσίασε την πρώτη του δουλειά το 2003,με τίτλο «Εδά που φεύγεις ήλιε μου».(Σείστρον, μουσικές εκδόσεις)
Το 2006 και σε συνεργασία με τον συνθέτη Γιάννη Νικολάου, παρουσιάζεται η δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Στο νότο έρωτας φυσά»(Σείστρον).Το κομμάτι «Ο χορός», γίνεται video clip σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη και πολύ γρήγορα γίνεται το αγαπημένο του κοινού.

Date

07 Απριλίου 2015

Categories

Λαουτιέρηδες